maanantai 4. heinäkuuta 2016

Häme tyttökiekko 2016-2017: Tyttötutor Tanja mukaan #haastapennut


Kesätervehdys!

 




Olen Tanja Mäkelä, Hämeen alueen tyttökiekon tutor-valmentaja 2016-2017.

 

Olen aloittanut valmentamisen vuonna 1997. Sitä ennen ehdin pelata vuosia poika-, tyttö- ja naisjoukkueissa. Matkan varrella olen ohjannut ja valmentanut erilaisia lasten ja nuorten ryhmiä jääkiekon lisäksi myös salibandyn ja jalkapallon parissa – lajit ovat myös pelaajana tuttuja. Nyt viimeiset pari vuotta olen ollut mukana myös erilaisissa Jääkiekkoliiton tapahtumissa.
 

 

Olen myös lajimentori, mentorointiin koulutettu valmentaja. Mentoroinnissa ratkaisuja ei anneta valmiina vaan pelaaja joutuu pohdiskelemaan itse asioita. Kun pelaaja tuntee hyvin itsensä – vahvuutensa ja haasteensa – hän tietää myös rajansa ja pystyy harjoittelussaan ja pelaamisessa parhaimpaansa. Mentorointi on siis eräänlaista voimavarojen kaivelemista, lamppujen sytyttämistä, oivallusta omista kyvyistä ja mahdollisuuksista. Apuna käytetään mm. erilaisia keskustelupohjia ja harjoitteita ja joskus keskustelua voidaan käydä kaukana omista ympyröistä, vaikkapa voimannuttavassa luonnossa. Samalla voidaan miettiä harjoittelua metsässä – mitä mahdollisuuksia luonto tarjoaa esimerkiksi tasapaino-, kehonhallinta-, tai ketteryysharjoitteluun?

 

 
 
Pidän siitä, että nykyvalmentamisessa keskitytään ihmiseen kokonaisuutena. Pelaajapolku on kuitenkin pitkä ja pelaajaksi kasvaminen vuosien prosessi, oikopolkuja ei ole ja pikavoittoja on turha hakea. Huippujen tekeminen vaatii kärsivällisyyttä ja kasvatustehtävänä hyvän valmennuksen tulisi tarjota pelaajalle pohjaa kohdata yhä haastavimpia tilanteita, niin fyysisen kuin henkisen kestävyyskyvyn puitteissa. Ja niille, jotka eivät koskaan pääse tai halua huipulle urheilussa, urheilun tulisi kuitenkin jättää sellainen jälki, joka kannustaa elinikäiseen liikkumiseen ja hyvinvointiin.

 
Nyt on aika hengähtää hetki ja sitten käynnistellä taas uutta kautta. Toivotan kaikille hyvää kesän jatkoa ja aurinkoisia harjoittelupäiviä!


Käynnissä on Häme/Keskimaa Leijonapentujen kampanja #haastapennut. Laita oma kesäharjoittelukuvasi Instaan #haastapennut ja haasta muutkin värikkääseen kesäharjoitteluun! Muista että sinun tärkein työ ensi kaudelle on rakentaa hyvä peruskunto jotta taidot jäällä pääsevät paremmin esiin. Ohessa muutamia upeita pentujen kesäkuvia :).






p.s. muista käydä ilmoittautumassa Hämeen kartoitustapahtumaan Lempäälässä su 7.8. (2000 - 2004 syntyneet tytöt).
Oheisesta linkistä tarkemmin Häme Leijonapennut kartoitus elokuu 2016

 

 

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti